Aquest blog vol ser un complement del programa de radio CARRACA ROCK.Un programa que gira al voltant del Rock & Roll i les seves variants (Punk, Blues, Heavy, Melòdic, Simfònic...) Repassa la història d’aquest gènere, escolta el rock que es cuina a tot el món i també treu la pols als vells vinils. En definitiva, “la banda sonora de la meva, la teva o les vostres vides”
S'emet a la Veu de de Sant Joan al 107.4 de la FM.
Els dissabtes i els dimecres de 20.00 a 21.00.

Per escoltar el programa

Apartir d'avui per sentir el programa carraca rock de la veu de Sant Joan . Feu clik al seguent enllaç:

dimecres, 17 de novembre del 2010

Bill Haley and his Comets - Un altre dels pares del rock&roll

A Bill Haley la fama li va arribar una mica tard, ja era grandet però això no va influir per a res en que desenvolupés tot el seu repertori al voltant d'aquell nou ritme, el Rock and Roll.Y és que Bill Haley and His Comets ja tenien força taules amb repertoris dedicats al Country i al Rithm & Blues.

Bill Haley
Sense dubtar-ho Bill Haley va ser un dels pioners del Rock.La majoria li coneix com a creador del seu famós Rock around the clock de l'any 1955.

Però aquest no va ser el primer tema de Rock & Roll de la historia.Bill ja havia interpretat una altra peça de Rock un any abans el 1954, Crazy man crazy.

Bill Haley i els seus inseparables Comets pot ser que no fossin els creadors del Rock & Roll però pioners si que van ser
Fins i tot molt abans, al juny de 1951 Bill va fer una gravació del tema Rocket 88 realitzada amb la seva banda Bill Haley and the Saddlemen. En aquestes peces ja sortia a la llum el format i el ritme del Rock & Roll però encara faltava alguna cosa per fer el salt?

Resumint, podríem dir que la història del Rock s'inicia amb Crazy man crazy i Rocket 88 com dos dels primers temes del genero.Pero l'aparició de Rock around the clock en una pel.lícula de 1955, titulada Llavor de maldat (Blackboard Jungle) de Randall Duell faria possible que en poc temps i en molts llocs es fes famós aquell nou estil de música, el Rock & Roll.

Bill Haley i els seus inseparables Comets pot ser que no fossin els creadors del Rock & Roll però pioners si que ho varen ser.Molt abans que Elvis i altres sortissin a la palestra ia ells feien de les delícies de propis i estranys amb els seus temes sobre escenarios.En realitat el Rock no té un creador únic i en això rau part del seu èxit tambe.Bill va morir el 1981.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada